Veelgevraagde vragen

Als FIP zijnde proberen wij zaken voor u uit te spitten en na te vragen. Het antwoord zetten we hier. Aanvullingen en verbeteringen door zakendeskundigen zijn natuurlijk altijd welkom.

Zijn UV verven veilig voor de huid?

Er gaat een hardnekkig gerucht rond dat UV verf radioactief zou zijn. Dat klopt niet. UV schmink bevat neonpigmenten, geen radium. Neonpigmenten kaatsen UV light terug in de vorm van gekleurd licht. Radium slaat daglicht op en gloeit in het donker. Radium is radioactief, UV pigmenten niet.

Waarom staat er dan op een doosje UV schmink vermeld: voor gebruik op special FX?

Daar waren we ook nieuwsgierig naar, dus dat hebben we nagevraagd bij de FDA

De FDA keurt ingredienten op veiligheid. Ze keuren nooit geen kant en klare samengestelde producten! Deze testen zijn extreem duur en dienen worden aangevraagd door bedrijven.

Ingredienten worden meestal getest nadat er een vermoeden van schadelijkheid bestaat. UVpigmenten is een kleine markt en er is nog nog een vraag voor testen geweest. Dus het ingrediŽnt UVpigment is nog nooit gekeurd op veiligheid. Dat er geen vraag is betekend echter eerder dat er nog geen grote klachten zijn geweest. Maar geen test betekend ook dat er geen FDA Approved op het product mag staan.

Een paar voorbeelden waar UVpigmenten zich nog meer in bevinden: tandpasta en wasmiddelen. Er bestaat ook UV tattooverf voor onder de huid etc. Er is dus weinig reden tot paniek.

Kun je verschillende merken mengen?

Dat is ook een gerucht wat rond blijft gaan. Als je verschillende merken mengt krijg je een chemische reactie

Dit is waarschijnlijk veroorzaakt door het advies van merken om hun producten niet te mengen. Dit advies komt voort uit het feit dat als je verschillende merken gaat mengen je nooit kunt bewijzen dat een reactie wordt veroorzaakt door het ene of het andere merk. M.a.w. de fabriekgarantie vervalt.

Waarmee maak je het beste sponzen en penselen schoon

Een favoriet is savon de marseille op glycerine basis

Waarmee maakt je het gezicht schoon?

In ieder geval niet met babydoekjes, daar zit o.a. citroenzuur in dat de oogleden kan irriteren

zeep droogt de huid uit en veroorzaakt vaak irritatie

Babywash of babyshampoo zijn beide goede opties en zacht voor de ogen

Bij gebrek aan deze producten beter gewoon water. Ga niet schrobben, eventuele kleurwaas verdwijnt met uitzweten

Waarmee kan ik mijn oefenhoofd schoonmaken?

Spuit allereerst voor u begint het hoofd in met haarlak. gebruik zo min mogelijk heftige kleuren zoals zwart, paars, donkergroen, turkoois.

Dan zijn er diverse tips die u uit kunt proberen.

Alcohol en aceton, maar dat tast ook het plastic aan

Dasty van de Wibra, Savon de Marseille en een wondergomspons en pindakaas, succes

Hoe behandel je het beste je penselen

Laat ze nooit in water staan. De haren buigen om en water dring in het hout waardoor als het penseel weer opdroogt het hout krimpt waardoor de bus los gaat zitten en de verf eraf springt. Het beste kun je ze neerleggen.

Bij synthetische haren kun je wegspringende haren het beste afknippen, bij marterhaar kun je ze insmeren met savon de marseille of penselenzeep, opdraaien en laten drogen.

Ook kun je penselen dippen in kokend water om ze weer mooi recht te krijgen, niet langer dan 3 seconden en niet te vaak

En je kunt penselen insmeren met haarconditioner om het diepe vuil tussen de haren uit te krijgen