stichting ter promotie van de professionele face en bodypainter

Wat is Facepaint In Progress?

Facepaint In Progress is opgericht met tot doel promoten van het professionele face, belly & bodypainting als kunstvorm.

FIP geeft de face & bodyart-artiesten in West - Europa de gelegenheid om gezamenlijk hun niveau te verhogen en te netwerken voor een toekomstige samenwerking.

Verder zetten wij alle middelen in om de buitenwereld kennis te laten maken met de professionele face- en bodyartiesten als animatie & kunstvorm.

Mocht u een artiest zoeken in uw buurt, dan brengen wij u graag in contact met een goede. Kindergimeurs

Er is een groot verschil tussen "braderiezonnetjes" en het professionele kindergrime/facepaint. Alleen al in de vele trainingen die de artiest gevolgd heeft waardoor ze snel, veilig en correct kunnen werken. Houd U zelf niet voor de gek. Een professionele kindergrimeur is dubbel en dwars het geld waard.

Bodypaint artiesten Zijn er in vele vormen en maten. Het snelle werk versus het kunstzinnige werk met de airbrush. Werken met spons en penseel of special FX. Iedere artiest heeft zo zijn voorkeuren en iedere methode zijn charmes. Van snel sjablonenwerk tot ingewikkelde kunstwerken. Er is altijd een artist te vinden die voldoet aan uw wensen en budget.

Bellypaint artiesten

De laatste trend op het gebied van bodyart is het bellypainten. Daarbij wordt de zwangere buik beschilderd en de foto daarvan wordt gebruikt voor op geboortekaartjes of men drukt het af op canvas om in de babykamer op te hangen. Deze methode is volledig veilig voor de baby in de buik. Aangezien het handwerk is kan het helemaal worden aangepast aan Uw buik en wensen. De beste artiesten werken vanuit de vrije hand en hebben daardoor enorme ontwerp vrijheid.

Tip 1 aan de cosument

Zoek een bellypaint artiest die vanuit de vrije hand werkt. Met zgn carbonpapier krijgt u vaak als resultaat een bellypaint die niet in balans is omdat een plat stuk papier zich nu eenmaal niet aanpast aan een bolle buik. Bovendien is de blauwdruk die ontstaat watervast en niet eenvoudig te verwijderen

Tip 2 aan de consument

Ga er niet klakkeloos vanuit dat foto's op een site ook door de artiest zelf gemaakt zijn. We zien vaak foto's op sites van andere painters of gemaakt tijdens workshops door de instructeur. Probeer via mond op mond reklame een artiest te vinden. Foto's van eigen werk op facebook of wedstrijdresultaten die op de site staan zijn ook vaak makkelijk te verifieren.

In BelgiŽ en Nederland worden er erkende opleidingen kindergrime gegeven met staatserkend diploma. Dit geeft enige zekerheid, ze hebben een goede technische training gehad, maar artestiek talent kan natuurlijk niet aangeleerd worden. Maar daarnaast geven er veel mensen gewoon vanuit huis les zonder enige opleiding tot instructeur/docent en vaak met als enige voorkennis zo'n zelfde "aan huis cursus" en 0,0 praktijkervaring.

Men kan dus stellen dat een gevolgde cursus absoluut niet altijd een garantie voor een goede grimeur. Buiten een zeker talent, goede opleiding (ook theoretisch en niet alleen nadoen wat voorgedaan wordt!) heeft een goede kindergrimeur een zekere snelheid: U mag minstens 10-15 kinderen per uur verwachten die uitgebreid geschminkt zijn.

Simpele handelingen zoals snelheid, voor ieder kind een schoon sponsje gebruiken, schone schminkdoosjes, schone en overzichtelijke materialen, werken uit het hoofd en in kunnen spelen op iedere wens zijn van die dingen waaraan U een getrainde professional kunt herkennen. Soms kunt u het gewoon al zien aan simpele dingen zoals penselen in het water laten staan, een goed opgeleide grimeur zou dit nooit doen omdat je vervolgens geen goede penseeltechnieken meer kunt uitvoeren met dat penseel.

Eis kwaliteit voor Uw geld!
    

Facepaint In Progress, 2008-2018= 10 jaar!